Aici sunt opt alimente cauzatoare de cancer la care ar trebui sa renunti.
Floricele facute la cuptorul cu microunde
Floricele care sunt facute la cuptorul cu microunde afecteaza ficatul. Acidul perfluorooctanoic (PFOA), gasit in materialul din care este facut cuptorul cu microunde in interior, este in stransa legatura cu multe probleme de sanatate potrivit unui studiu recent de la UCLA. Agentia Statelor Unite pentru Protectia Mediului (EPA) recunoaste acidul perfluorooctanoic (PFOA) in floricele de porumb facute la cuptorul cu microunde ca fiind cancerigene, mai multe studii aratand ca acestea cauzeaza tumori.
Conserve
In partea interioara a cutiilor de conserve este adaugat BPA pentru a preveni lichidul interior sa vina in contact cu metalul din cutie.
BPA este un produs chimic industrial care a fost folosit pentru a face anumite materiale plastice incepand cu anii 1960. BPA (Bisfenol A) imita estrogenul in corpurile noastre, ceea ce ar putea fi daunator. BPA este un hormon disruptor care in studiile facute pe animale a aratat ca duce la cancer, obezitate, infertilitate si diabet.
Suc fara zahar asa cum este cola zero
Aspartamul cauzeaza cresterea aparitiei de cancer (limfoame, leucemii si cancer de san), atunci cand se consuma la nivele apropiate de cele ale consumului in ceea ce priveste bauturile racoritoare.
Mai mult de 20 de studii de cercetare separate au constatat ca aspartamul, unul dintre cei mai comuni indulcitori artificiali provoaca o serie de boli, inclusiv malformatii congenitale si cancer.
Cele mai citite articole
Alimente modificate genetic
Majoritatea alimentelor sunt modificate genetic. Unele alimente sunt greu de evitat. De ce sunt periculoase alimentele modificate genetic? Ei bine, modificarea genetica creeaza noi proteine pe care organismul uman nu le-a mai vazut inainte. Acestea ataca si distrug corpul uman. Aceasta duc la stres constant, care la randul sau poate duce la cancer.
Somon de crescatorie
Potrivit unui studiu, somonul de crescatorie contine concentratii semnificative de PCB, dioxina si alti contaminanti cauzatori de cancer fata de somonul prins in salbaticie. Multi cercetatori sunt convinsi ca un consmun consntant de somon de crescatorie duce la un risc crescut de cancer din cauza cantitatii mari de PCB si calitatea scazuta a nutrienti.
Uleiuri vegetale
Uleiurile vegetale modifica structura si flexibilitatea membranelor celulare ale corpului, ceea ce poate duce la o serie de boli debilitante, cum ar fi cancerul. Uleiurile vegetale sunt foarte bogate in PUFA (grasimi polinesaturate). Intreaga compozitie a corpului nostru este de aproximativ 97% grasimi saturate si mononesaturate. In scopul de a reinnoi si reconstrui celulele, corpul nostru necesita grasimi si daca ii dam in mod constant grasimi nesanatoase si nenaturale le va folosi, iar rezultatele finale nu sunt cele mai bune. Uleiurile vegetale sunt periculoase pentru sanatate deoarece se oxideaza imediat atunci cand sunt supuse la caldura. Acest lucru duce la crearea de radicali liberi, care, dupa cum stim, contribuie la imbatranire prematura si multe boli.
Carnea procesata
Unul dintre cele mai mari studii a gasit o asociere intre consumul de carne procesata si mortalitate. Atat nitritul de sodiu cat si nitratul de sodiu din carnea procesata au fost legati de cresterea semnificativa a riscului de cancer de colon si a altor forme de cancer
Faina rafinata
Un nou studiu publicat in revista „Cancer Epidemiology” sunt prezentate dovezi ale legaturii dintre consumul de carbohidrati rafinati si cancer.